2009. gada 3. sept.

Par izglitibu.

Piecgadnieks tagad saaka skola iet Year 1. pirms tam vinjsh ari gaja tajaa pasha skola bet kaut kada sagatavoshanaa. Ko vinjsh macaas matematika? Tagad macas skaitiit lidz 100, manipulet ar skaitljiem, salidiznat naudas vienibas utt.
Septinjgadnieks iet Year 3. Vinjam matematikaa ir saskaitishana un atnjemshana lidz 100. Tad vinjam vel ir lasamaa gramata, kas jalasa. Man ir specialaa klade jaieraksta, ka vinjsh lasija un kaut kads komentars vel no manas puses. To vinji macas majaas. Skola vinjiem laikam ir vel dazhi priekshmeti.
ka notiek macishanaas? abiem ir dvd disku kolekcija, kura ir sadalita pa stundaam. katra stundaa ir aptuveni 15min video, kur sieviete ka skolotaja pastasta par apgustamo vielu. pec tam bernam ir jaizpilda dazhi uzdevumi burtnicaa.
Skoleniem katram skola pieshkir datoru, kuru var stiept majas, samaksajot 1Gbp nedeljaa. Katram ir savs profils skolas majaslapaa un testi, kas tur shad tad jaizpilda, lai parbaudiitu, vai vispar berns kaut ko macaas.

pec Year 10 vinji karto eksamenus. pedejos divus gadus jaunieshi macas vien tris vai chetrus priekshmetus. Tad uz universitati vai koledzu pec specialakas izglitibas!

Nav komentāru: